About Me

Tanja werkt tijdens en na haar studie Communicatie als redacteur/verslaggever bij het Jeugdjournaal als zij wordt gevraagd als internationaal fotomodel. Ze is dan 24 jaar, ziet er stukken jonger uit, maar voor een beginnend model in de fashionscene is ze eigenlijk al ‘te oud’. Toch wil zij met deze kans een vrouw van de wereld worden. Dat lukt want ze woonde en werkte al snel in modesteden als Parijs, Londen en Milaan.

Tanja schreef al vroeg verhalen in haar dagboeken.
Na al haar ervaringen in de fashionwereld schreef zij de #NOFILTER verhalenserie (a)MUSE voor STYLETODAY (Sanoma). De columns werden goed gelezen omdat Tanja laat zien wat het werkelijke leven van een fotomodel echt inhoudt. Met alle ups en downs en het besef dat in een tijd van photoshoppen, opgepoetste selfies en filters niets is wat het lijkt.

Deze verhalen kregen een vervolg. Ze ontwikkelde een format, schreef een scenario voor een 8-delige serie, deed de productie en filmde 6 weken in New York waar ze zelf alle interviews verzorgde voor de webserie Tanja Kok goes NYC. In acht afleveringen verzameldeTanja tips en tricks van o.a. bekende fotomodellen, voedingsdeskundigen,verschillende beroemdefotografen, de trainer van de Victoria’s Secret models, informatie over netwerken en social mediamet het thema: Hoe kun je het máken in New York.

Onlangs is haar eerste boek ‘Help! Ik ben model’ uitgekomen bij Uitgeverij Prometheus. Tanja interviewde talloze insiders die een kijkje geven in hun leven en eerlijk hun verhaal vertellen. Daaruit blijkt dat de modewereld duidelijk aan het veranderen is en ontwerpers en agentschappen gelukkig ook steeds meer rekening houden met diversiteit. Deze interviews worden afgewisseld met twaalf verhalen over het spannende, maar soms ook onthutsende, leven van internationale fotomodellen.

Verder schrijft ze nieuwe formats waaronder een documentaire en een dramaserie.In binnen- en buitenland heeft Tanja opleidingen en trainingen gevolgd die gericht zijn op acteren en presenteren. Ook wordt ze regelmatig gevraagd om te spreken als ‘rolemodel’ en lezingen te geven.

Voor boekingen (optredens en schrijfopdrachten) kunt u contact opnemen op info@tanjakok.com