About Me

Tanja werkt tijdens en na haar studie Communicatie als redacteur/verslaggever bij het Jeugdjournaal als zij wordt gevraagd als internationaal fotomodel. Ze is dan 24 jaar, ziet er stukken jonger uit, maar voor een beginnend model in de fashionscene is ze eigenlijk al ‘te oud’. Toch wil zij met deze kans een vrouw van de wereld worden. Dat lukt want ze woonde en werkte al snel in modesteden als Parijs, Londen en Milaan.

Tanja schreef al vroeg verhalen in haar dagboeken.
Na al haar ervaringen in de fashionwereld maakte zij de #NOFILTER verhalenserie (a)MUSE voor STYLETODAY (Sanoma). De columns werden goed gelezen omdat Tanja laat zien wat het werkelijke leven van een fotomodel echt inhoudt. Met alle ups en downs en het besef dat in een tijd van photoshoppen, opgepoetste selfies en filters niets is wat het lijkt.

Deze verhalen kregen een vervolg. Ze ontwikkelde een format, schreef een scenario voor een 8-delige serie, deed de productie en filmde 4 weken in New York waar ze zelf alle interviews verzorgde voor de webserie Tanja Kok goes NYC. In acht afleveringen verzamelde Tanja tips en tricks van o.a. bekende fotomodellen, voedingsdeskundigen, verschillende beroemde fotografen, de trainer van de Victoria’s Secret models, informatie over netwerken en social media met het thema: Hoe kun je het máken in New York. En dat alles samen met een ervaren cameraman en ‘gewoon’ gefilmd op een smartphone (van Huawei). Zo zie je maar: om een serie te maken heb je geen dure apparatuur nodig zoals grote professionele camera’s.

Vroeger bladerden klanten op castings door een portfolio vol gelikte modellenfoto’s, maar nu gaat een modemerk rechtstreeks naar een social media account en scrollt men door het digitale leven van een model. De enige manier om nu een succesvol model te zijn is om zelf zoveel mogelijk in eigen hand te hebben.

Op dit moment is Tanja bezig met het ontwikkelen van een vervolgserie en schrijft ze nieuwe formats waaronder een documentaire en een dramaserie. In binnen- en buitenland heeft Tanja opleidingen en trainingen gevolgd die gericht zijn op acteren en presenteren. Ook wordt ze regelmatig gevraagd om te spreken als ‘rolemodel’ en lezingen te geven zoals o.a. in het Communicatiemuseum Den Haag. Tanja ’s boodschap is gericht op het promoten van een gezonde levensstijl en het streven naar een realistisch lichaamsbeeld.

Haar favoriete quote is van Oscar Wilde: Be yourself; everyone else is already taken…