EPISODE 3: AGENCIES MATTER

Als model red je het niet alleen. Je hebt een goed agency nodig, maar nog belangrijker een goede boeker die je aanmoedigt wanneer het even tegenzit. Iemand die in je gelooft! Zonder een goed team om je heen gaat het niet lukken om de top te bereiken.

Tijdens deze aflevering ga ik op zoek naar iemand die mij in New York (of eigenlijk de Amerikaanse markt) wil vertegenwoordigen. Dit is niet zo makkelijk als in Europa, want om hier te werken heb je een visum/ Green Card nodig én een bureau dat garant voor je wilt staan. Ik ben twee weken lang van agency naar agency gelopen om mijzelf tijdens walk-ins te presenteren. Een walk-in houdt in dat je als ongetekend model jezelf zichtbaar kan maken en op een bepaald tijdstip langs mag komen. Het is net als een auditie in de dans- en filmwereld. Gelukkig ga ik langs bij Brunella Casella (beter bekend als de ‘Queen of the Model Agencies’) voor tips.

Fotomodellen ontwikkelen zich steeds meer als personality, dit is ook wat Brunella bevestigd. Maar hoe kun jij je als personality staande houden?

Mijn tips voor jou:

  1. Wie ben je? Zelfkennis is erg belangrijk. Je moet weten hoe je in elkaar zit en wat je kunt.
  2. Waar ben je van nature goed in? Wat gaat je makkelijk af? Ga dit verder ontwikkelen.
  3. Wat wil je bereiken? Denk na over je doelen. Voor mij was het belangrijk om naar New York te gaan. Dit was voor mij de ultieme uitdaging. Iets waarmee ik uit mijn comfortzone kon stappen en waarvan mijn hart sneller ging kloppen. Ik wist gewoon dat ik dit moest gaan doen. Is er bij jou iets waarvan je denkt: dit wil ik zó graag?

XOXO, Tanja

No tags