EPISODE 4: WORK THAT BODY

Ik vind het te gek om mijn New York City avonturen met jullie te delen! Ik wil voet aan de grond krijgen als fotomodel en daar heb ik een goed lijf voor nodig. Gelukkig is dit een stad waar je veel loopt. Iedereen is in beweging. Op elke hoek van de straat is wel een juicebar te vinden voor een groen sapje to go. Die New Yorkers really work their body en er zijn dan ook honderden fantastische work out classes. Om slank te blijven kan ik niet stil blijven zitten. Een killerbody krijgen betekent nu eenmaal veel tijd in de sportschool doorbrengen.

Tijdens deze aflevering ga ik trainen met Oscar Smith. Hij is het geheime wapen van de Victoria’s Secret supermodellen. Hij laat mij zien wat wel en niet werkt. Het motto van deze les was echt: no pain, no gain. Ook ga ik langs bij ‘Healthy with Nedi’. Zij is de Amerikaanse Rens Kroes en weet alles over gezond eten. Ben je net als ik altijd onderweg? Dan moet je extra goed op je gezondheid letten.

Mijn tips voor jou:

 1. Maak van gezond eten je levensstijl en niet een 2-3 dagen dieet.
 2. Zorg dat je goed voorbereid op reis gaat. Neem gezonde snacks mee in je tas zoals hardgekookte eieren, gezonde crackers/ roggebrood, fruit (appels), groenten (selderij, tomaten, wortelen), een bakje hummus of amandelboter om te dippen, popcorn of nootjes (pistachenootjes zijn de beste optie, want die zijn het laagst in vet).
 3. Neem iets gezonds mee voor in het vliegtuig. Een salade die je onderweg naar het vliegveld koopt of iets wat je zelf hebt gemaakt. In vliegtuig eten zit vaak extra zout en vet om het eten langer houdbaar te houden.
 4. Als je heel moe bent, sleep jezelf dan niet naar de sportschool. Neem bijvoorbeeld een massage en geef je lichaam en geest tijd om te relaxen.
 5. Handige dingen om altijd in je koelkast te hebben: sla, spinazie, avocado’s, citroenen, rood fruit zoals bosbessen, aardbei en frambozen (hier zit weinig suiker en veel vezels in), mager vlees, goede vis en Griekse yoghurt (vol met goede probiotica).
 6. En als laatste nog wat tips voor als je uit eten gaat en je het niet te bont wilt maken qua calorieën:
  *Sla het mandje brood dat op tafel staat over en start met een salade.
  *Vraag of de dressing apart geserveerd kan worden zodat je zelf kan controleren hoeveel je gebruikt.
  *Als je sushi eet, kies dan voor sushi met zo min mogelijk rijst. Wist je dat twee sushirollen met rijst gelijk staan aan zes boterhammen! En je zou niet snel zes boterhammen eten voor avondeten.
  *Als je zin hebt in een dessert, neem het dan vooral maar deel. Sharing is caring!

XOXO, Tanja

No tags