FINAL EPISODE: #NEVERGIVEUP

Shot by Pieter Henket 

Om in Amerika te kunnen blijven moet je succesvol zijn. Netwerken helpt daarbij. Dat advies kreeg ik van iedereen die ik hier sprak. Ze zeggen: ‘It’s not what you know, but who you know.’ J. Kelly Hoey was zo goed in netwerken dat ze besloot om daar haar beroep van te maken. Ze schreef er zelfs boeken over en is nu een bekende Netwerk-expert in Amerika.

Iedereen heeft iemand nodig die je extra zelfvertrouwen geeft, je helpt tegenslagen te verwerken, je positief inspireert en power geeft om door te zetten. In deze laatste aflevering ga langs bij Edouard Brault. Hij is de coach van topsporters, succesvolle zakenmensen en filmsterren. Tijdens zijn trainingen besteedt hij veel aandacht aan het leren omgaan met teleurstellingen en afwijzingen. Als je ambitieus bent zul je vaak het woord NEE te horen krijgen. Alles draait om een positieve mindset.

Pieter Henket uit Brabant vertrok op zijn 19e naar New York. Hij mocht van zijn ouders alleen in Amerika blijven als hij hen kon verbazen met iets heel interessants. En dat dééd hij! Van liftjongen, fotomodel, stagiair op een filmset ontwikkelde hij zich tot fotograaf. Tien jaar later brak hij door met een foto van Lady Gaga die zij zó mooi vond dat ze hem uitkoos als cover voor haar debuutalbum ‘The Fame’. Nu is hij zelfs dé fotograaf van America’s Next Top Model.

Ik ben weer terug in Amsterdam. Jullie hebben mij acht afleveringen kunnen volgen in de echte wereld van fotomodellen. Ik heb veel geleerd van alle mensen die ik heb mogen interviewen. Wat ben ik dankbaar dat ze hun tips & tricks met mij, en dus ook met jou, wilden delen.

De uitspraak die steeds terugkwam is dat je gewoon moet gaan doen wat je in je hoofd hebt. Just do it! En dat je meerdere talenten moet ontwikkelen. In Nederland hoor je vaak dat je moet kiezen waar je goed in bent en je daar vol op moet focussen. In Amerika is het juist de bedoeling dat je meerdere kanten van jezelf laat zien. Neem als voorbeeld Frederique van der Wal die zich van topfotomodel naar topzakenvrouw heeft ontwikkeld. Ze was jarenlang het gezicht van Victoria’s Secret, begon daarna een eigen lingerielijn, werd ook nog presentatrice en heeft nu een succesvol bloemenbedrijf. Ook staat ze af en toe nog voor de camera.

Mijn dromen zijn voor een groot deel uitgekomen. Ik wilde zo graag deze serie maken over de wereld van fotomodellen in New York. Ik kan tekenen bij een modellenbureau, maar de voorwaarde is wel dat ik dan minstens een half jaar tot drie jaar in New York moet wonen. Of ik dat werkelijk wil, weet ik nu nog niet. Hier in Nederland heb ik ook veel leuk werk. Van fotografen en castingdirectors begreep ik al snel dat het bijna onmogelijk is om als onbekend Nederlands model in één maand tijd op de cover van een USA-tijdschrift te belanden. Trouwens, op covers zie je de laatste tijd alleen nog maar celebrities, dus filmsterren en artiesten, want dát verkoopt. Er zijn natuurlijk veel modellen die later na het volgen van toneellessen actrice zijn geworden. Model turned actress, noemen ze dat! Hé, dat is een leuk idee… Wordt vervolgd.

XOXO, Tanja

No tags