TANJA IN NYC! EPISODE 2: #FEARLESS

Mijn mood tijdens deze aflevering is fearless. Volgens Nederlands topfotograaf Roger Neve is dat dé eigenschap die je als fotomodel moet hebben. Hij woont al jaren in New York, schiet voor de mooiste tijdschriften en heeft regelmatig celebrities, zoals Sarah Jessica Parker, voor zijn lens staan. Ik ga bij hem langs en krijg meteen als nummer 1 ‘How to make it in NYC’ tip dat ik vooral niet bang moet zijn. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. We zijn allemaal weleens angstig… Maar hoe word je nu fearless? Ook ga ik een testshoot doen om nieuwe foto’s te maken voor de Amerikaanse modellenmarkt omdat die zo anders is dan in Europa.

  • Denk na waar je bang voor bent en schrijf het op. Soms helpt het dingen van je af te schrijven waardoor het niet meer in je hoofd zit.
  • Waar voel je de angst in je lichaam? En hoe reageer je erop? Een casting is elke keer weer een soort van sollicitatie. Voordat ik naar binnen ga, let ik even op mijn ademhaling. Voor zeven seconden inademen, adem vasthouden voor vier seconden en daarna acht seconden uitblazen. Herhaal het minstens vier keer. Je merkt vanzelf dat je stukken rustiger wordt. Deze tip heb ik van Buffi Duberman gekregen; zij is de coach van popsterren en geeft mediatraining aan o.a. Caro Emerald, Racoon en Within Temptation.
  • Durf! Wat houdt je tegen of kan er in het ergste geval misgaan?
  • Perfect bestaat niet, bij niemand niet. Accepteer dat je fouten maakt. De meeste mensen die iets groots doen, zijn allemaal weleens keihard onderuit gegaan. With struggle comes success. Als ik een paar keer per dag NEE hoor, denk ik aan de JA die nu wel moet komen.
  • Dus stop overthinking! Nike heeft zo gelijk: Just Do It!
  • XOXO, Tanja

    No tags