EPISODE 7: EVERYBODY COUNTS

Hier in Europa hoor je het woord diversiteit gelukkig steeds vaker. Je krijgt steeds meer de kans je te presenteren just as you are. In deze aflevering leer ik de boodschap: you have to do it yourself!

Een voorbeeld van iemand die zichzelf uitvond in de rol van actrice is Leopoldine Huyghues Despointes. Zij ging op haar 18e naar New York. Het was door haar handicap niet makkelijk om aan een filmrol te komen en daarom schreef ze zelf een filmscript over een meisje in een rolstoel. Het werd een groot succes. Nu willen modemerken als Dior en Valentino haar maar wat graag kleden.

Ook ga ik trainen met Lauren Williams die niet de juiste lengte had om fashion model te worden. Ze besloot zichzelf te ontwikkelen als sportmodel. Zij vertelt me dat er duidelijk een verbetering is in de keuze van modellen waardoor er een completer modebeeld ontstaat met blanke, donkere en Aziatische (rol)modellen, uiteenlopend van standaard modellenmaat tot en met plus size. Lauren heeft zich als donker model vooral gespecialiseerd in het tonen van sportmode. Ze is trainer bij de beroemde sportclub Equinox in New York en ze is het gezicht voor onder andere het sportmerk Nike.

Roger Inniss is een bekende casting director in New York. Eigenlijk rolde hij bij toeval in het vak omdat zijn vriend hem vroeg te helpen met het zoeken van modellen voor fotoshoots. Hij bleek een goede scout en begon een eigen bureau. Roger denkt dat diversiteit in Europa lang te onbelangrijk is gebleven. In Amerika, en vooral in New York is dat anders omdat deze stad het epicenter van de wereld is. In zo’n smeltkroes is diversity juist enorm belangrijk. Everybody counts!

Mijn tips voor jou:

  • Ontdek je eigen talenten en ontwikkel die.
  • Houd je niet vast aan één droom, maar bedenk meerdere mogelijkheden waarmee jij je geld kunt verdienen. Naast mijn modellenwerk, richt ik me ook op schrijven, presenteren en bedenk ik series, zoals voor STYLETODAY.
  • Onthoud dat iedereen aandacht kan krijgen op social media. Ook mensen die door castingbureaus en modemerken genegeerd worden.
  • Deze aflevering laat zien dat mogelijke obstakels mensen niet hebben tegengehouden om te vechten voor hun doel. Probeer in jezelf te blijven geloven hoe moeilijk dat ook is bij afwijzingen.

Dit is alweer de een-na-laatste aflevering van mijn avonturen in New York. In aflevering 8 (op 6 oktober) laat ik zien dat het vooral belangrijk is om te netwerken. Toen ik naar NYC ging kende ik daar een handvol mensen, maar iedereen hielp mij verder. Want iedereen kent wel iemand die weer iemand kent met goede adviezen. Netwerken, ze zeggen: ‘Het is net werken!’

XOXO, Tanja

No tags